Om oss

Thomas Everlund

Guldsmed

Thomas Everlund är utbildad till guldsmed i Köpenhamn och har arbetat med guldsmide i Köpenhamn, Stockholm och numera Malmö. Han innehar ett guldsmedsmästarbrev sedan 2002. Bland övriga studier ingår konsthistoria vid Stockholms universitet och litteraturvetenskap vid Umeå universitet.

Som klassiskt skolad guldsmed älskar jag hantverket – att få den råa metallen att förvandlas och förfinas i mina händer. Jag arbetar mest i silver med mina kollektioner och är ofta generös med materialet. Ibland får även läder eller plast vara med för att nå ett mjukare och varmare uttryck. Inspirationen kommer från mode, film, konst och seriemagasin men även från vänner och kunder – med en klar design idé om kraften i det enkla.

Jag designar och tillverkar också specialbeställningar i silver och guld i samarbete med kunden. Ibland utgår vi från gammalt byrålådeguld som blir till ett nytt, personligt smycke. Jag reparerar också trasiga kvalitetssmycken.

För mig är det viktigt med hållbara inköp. Jag använder därför enbart 100 % återvunna sekundära ädelmetaller från svenska leverantörer. Dessutom är samtliga diamanter konfliktfria, det vill säga att deras ursprung garanteras av Kimberlyprocessen.

Små unika serier

Smycken med själ

Varje smycke blir unikt allt eftersom jag sitter och löder, filar, sågar och putsar på mina smycken. Eftersom alla smycken produceras av mig i min ateljé handlar det om små serier. Titta in till mig i Holmgången i Malmö för att känna närmare på och prova smyckena.  

Varmt välkommen!

Smyckeskollektioner

Designa ditt eget smycke

Kvalitetsreparationer

Återförsäljare

Formargruppen, Engelbrektssgatan 8, Malmö

Annabell Keramik, Storgatan 19, Simrishamn

KHVC
Sveriges Guldsmedsmästares Riksförbund
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr